måndag, juni 23, 2008

"Sommarkyss"

Just det, jag glömde berätta om mitt ambitiösa tårtbak inför midsommar. Antingen håller jag verkligen på att bli en bullmamma eller så är det bara graviditeten som spökar. Oavsett vilket så hittade jag ett recept i en krångelklass som jag aldrig skulle ha gett mig på för några år sedan. Fast å andra sidan har jag ju ganska mycket tid just nu. Det är onekligen lite njutbart att få ägna en halv dag ensam hemma åt att baka en enda kaka.. (Men det är fortfarande så olikt mig att jag måste fota hela processen, uppenbarligen.) Nåväl, gott såg det ut. Någon form av moussetårta som kallades för "sommarkyss"! Så här såg den ut på bilden i tidningen:


Allvarlig skred jag till verket:


En ny mixer som jag fått som present i julas men ännu inte använt samt en ny elvisp som jag köpte för detta tillfälle hjälpte mycket. Jädrans vad mycket lättare det är att vispa när man har en maskin! Inte undra på att folk bakar och håller på, haha. Nåja, som sagt, nu har jag fallit för frestelsen och köpt en visp jag också. Och mixern var supersnabb och stark och trevlig i glas, istället för allt som är i plast nu för tiden. Kanske ska göra slag i saken och börja göra smoothies (som jag bara snackar om jämt).I botten smarrig dajmkladdkaka. Här i ugnen:


Moussen under blivande; ägg, socker, grädde, jordgubbar, florsocker m.m. Satan i gatan vad gott!Det braiga var att den kunde ligga i frysen ändå tills några timmar innan man skulle äta den och sen skulle det bara vara att skiva på gubbarna på plats i stugan.


Äntligen kaffe efter fullgjort arbete.


Och så här blev min version på midsommarafton:

5 kommentarer:

Yogamamma sa...

Shit, du ÄR verkligen en bullmamma :) Härligt. Och blev det någon bit över får du väääääldigt gärna svänga förbi här och lämna den

Botilda sa...

Applåder! Det ser hur gott ut som helst :-D

RANA sa...

Men herre guuuuuuuuuuuuuuuuud. Ursäkta, men det är väldigt svårt att skriva när man ligger avsvimmad på golvet. Vilken skapelse!!!! En sockerkaka med grädde hade tamigfan imponerat på mig. Sweet lord, den blev bättre än på bilden. Den där kaffen var du sannerligen värd. Snygg är du också.

KRAM
Rana

Kajsa sa...

yogamamma: Ja, jag börjar bli rädd för det.. Jo, det blev ganska mycket över (jäkla mäktig) men tyvärr gick vi över med det till vår nya stuggranne. Nästa gång! ;)

Botilda: Tack tack! (Ja, jag vet att jag ber om det, men det är ändå kul att höra..)

Rana: Haha, ska du säga som sköter ett hus och en trädgård och två barn (tillsammans med pappan naturligtvis) med vänsterhanden samtidigt som du målar tavlor och gör karriär. Jag är ju banne mig ledig i väntar på förlossning! Något måste jag ju ägna mig åt. Men tack ändå, för båda komplimangerna. :D

annelie sa...

Åh vi åt också den där tårtan på midsommar. Visst var den god? :)