fredag, maj 16, 2008

Med försvaret i botten

Jo, nu har det kommit fler prickar och en del har börjat bli lite blåsliknande och klia. Tjoho, en ny sjukperiod! Nä, men det enda jag bryr mig om är att det här är en sjukdom jag redan haft och därför inte kan få! Lydia har ju varit mer eller mindre frisk i en hel vecka! Jag däremot hostar och snyter mig fortfarande hela dagarna. Fattar inte att det kan hålla i sig i snart fyra veckor, över en penicillinkur dessutom, och bara fortsätta. Fast att jag är klart bättre än förra veckan (nu är det mer som när jag brukade vara förkyld, förr på den gamla goda tiden när jag brukade skryta med att jag sällan var sjuk...) börjar jag bli jäääkligt trött på det. Hade jag inte varit gravid hade jag överdoserat precis varenda vitamin/naturmedicin/receptfri kur vid det här laget. Vad som helst som kan hjälpa det minsta lilla.

Ja, jag vet att immunförsvaret är sänkt när man är gravid, men ändå. Det här börjar bli löjligt. Hur är det möjligt att det produceras sådana enorma mängder (obs! Nu blir det lite äckligt, men jag kan inte låta bli) fortfarande grönt snor efter fyra veckor?? Jag snyter mig typ var femte minut och det har då producerats ansenliga mängder färgat snor sedan sist. Och jag överdriver faktiskt inte. Det är helt sjukt! Jag har aldrig varit med om något liknande. Hostan är fortfarande kvar och är stundtals ganska jobbig, men det gör inte längre ont att hosta och bara det är en befrielse.

Ja, med den sjukstuga vi har här just nu lär jag få anledning att återkomma i frågan. Krya på er, alla sjuklingar där ute och må ni andra hålla er friska och krya så länge ni bara orkar!

5 kommentarer:

Tove Kungsholmen sa...

Ingen tröst men jag vet hur det är. Är ju heller "aldrig" sjuk men klämde i med sju veckor i sträck nu. Nytt pers och en pärs verkligen.

Hoppas du får bli frisk snart, humöret sänks så förbannat av att vara sjuk så länge. Krya på dig (och Lydia)!

Anonym sa...

Tycker synd om dig Kajsa. Nog jobbigt att vara gravid.

Yogamamma sa...

Oj, vilken sjukstuga. Stackare. Jag hoppas innerligt att ni blir friska snart, och att ni håller er friska länge, länge

Anonym sa...

aaah. inte alls kul att det ena kommer efter det andra. Skönt iaf om det nu är säkert att du haft v-k för då slipper du ju detta iaf.

Hoppas att det blir en lindrig vända.

Att vara sjuk när man är gravid är aldrig kul, hoppas att det snart släpper i näsan!

Johanna på besök via camilla

Kajsa sa...

Tove:
Ja fyfan, din sjukdomsperiod slår verkligen allt. Hoppas verkligen att du blir bättre snart.

Linda:
Ja, visst är det.

Yogamamman:
Det hoppas jag också.

Johannapanna:
Hej och tack!