lördag, maj 10, 2008

Kalasbra dag

Puh. Idag har vi haft kalas. Mycket bättre och trevligare än vad jag hade vågat hoppas på faktiskt med tanke på sjukdomsvecka och enormt lite föreberedelser. Varmt som i en bastu men alla fick dricka mycket päronsaft och vi hade alla fönster öppna. Det blev bara godis på tårtorna eftersom att jag glömt att tina hallonen, vi hade inga påsar till barnen när de gick hem (inte ens någon fiskdamm som jag funderade på ett tag), vi hade missat att köpa vin (men det var ändå för varmt för alkohol) och jag hade inte orkat ta mig in till Party Store för att köpa gröna ballonger som Lydia sa att hon ville ha. Men alla smågrejor som inte blev av var det ju bara vi som visste. Jag älskar fördelarna med öppet hus, då folk kommer och går fritt under några timmar. Dels blir det mindre kravfyllt; fram med allt bara och folk får mer eller mindre ta för sig själva. Dessutom är det skönt när folk kommer i olika etapper så man kan ta emot alla var för sig och sen blir det en naturlig cirkulation i rummen.


Jag blir alltid så otroligt förvånad över vilka fina presenter Lydia får! Inga av de skräckbilder jag hade fått uppmålade för mig innan jag fick barn; med plastleksaker i skrikiga färger som går sönder efter en dag och bara växer till stora högar i rummets alla hörn, har besannats, eller ens någonting åt det hållet. Hitills på födelsedagarna och jul har jag alltid blivit så glad över vilka fina grejor folk har hittat och valt ut. Tack för det och för allt alla underbara släktingar och vänner!

Ps. Tack Emma för tipset om mördegskakor. De smakade faktiskt underbart mer eller mindre direkt ur frysen en varm dag som denna.

1 kommentar:

RANA sa...

Stooooooort grattis till lilla Lydia på hennes stora dag!!

Hipp hipp hurra!

Kram, Rana