tisdag, juli 31, 2007

Rädd att köra

Nu ska jag berätta vilken bra bilägare jag är. När jag var gravid köpte jag en bil. En bra familjebil till ett bra pris från en bekant. Enda kruxet var att jag i samma veva blev rädd för att köra.

Förra sommaren: När min bil skulle besiktigas kom min snälla morfar och skulle köra mig och bilen till besiktningen. Då hade batteriet dött, så vi var tvungna att ringa assistans för att få starthjälp. Sen höll vi motorn igång tills vi kom till besiktningen. Efter besiktningen startade de om bilen med startkablar och min snälla morfar och jag åkte till närmsta verkstad där jag fick köpa ett nytt batteri.

Nu: Jag har bestämt mig för att sälja bilen och sagt upp min garageplats. Den gick ut 1 augusti och därför var jag tvungen att flytta bilen idag. Jag har dock förträngt bilen så pass bra att jag glömt bort att besiktiga den i år varvid den för en vecka sedan belades med körförbud. Ny tid för besiktning är nu bokad till den 10 augusti. Tills dess har jag hyrt en garageplats i Sjöstaden.

Idag: Min snälla morfar skulle köra mig och bilen till garaget i Sjöstaden. Det var bara det att när vi kom till bilen, som ingen kört sedan förra sommaren, så startar den inte!! Vi fick ringa assistans som tog 1,5 timmar på sig att komma. Assistanskillen sa att batteriet förmodligen skulle vara okej efter en kvart men för att vara säkra skulle vi köra runt bilen minst en halvtimme. Det var bara det att bilen har körförbud, så "köra runt" var inte direkt vad min morfar ville. Men vi var så illa tvungna att hålla igång motorn, så jag bytte lite vindrutetorkare medan morfar satt med motorn igång utanför huset. Sen körde vi till garaget i Sjöstaden. Väl där var det 35 minuter sedan bilen startades så vi tittade på varandra och sa att nu måste det ju vara okej att stänga av... så vi stängde av. Sekunden efter försöker min morfar starta bilen igen - och den startar inte!!

Nästa fredag ska vi besiktiga bilen fast vi vet inte hur vi ska få igång den. Assistans är jävligt dyrt. Nu har vi i alla fall några dagar på oss att fundera. Fortsättning följer..


Fotnot: Min snälla morfar bor i Nyköping och åker upp bara för att hjälpa mig med detta!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, låter som om du borde köpa en ny bil. Fast det är ju lättare sagt än gjort. Det är dyrt. Vilken fin o snäll morfar du har.

Vi mår bra, pojkarna med. Har bara tidsbrist för att blogga och lära mig om hrml koder hit o dit, men jag läser gärna andras bloggar då o då. :-)
Kram

Kajsa sa...

Mumin
Hej igen, kul att höra att allt bra med er. Nej, jag ska absolut inte köpa ny bil - jag kör ju inte! Det är därför bilen dör hela tiden. Ska bara sälja denna, sen ska jag ta pengarna och köpa en ny cykel. Min gamla försvann för 1,5 år sedan.

Tove Kungsholmen sa...

1. Du har en mkt snäll morfar ja.

2. Du är en bra bilägare ur miljösynpunkt. Tror inte att det finns så många andra bilägare som släppt ut så lite avgaser som du. Eller ja, din bil. ;)

3. Om du inte har ngn annan så kan jag säkert hjälpa dig nästa fredag. Vi kan åka ut och hämta bilen och se till att ha startkablar med oss, vi har säkert i vår bil (Kalles avdelning).

Kajsa sa...

Tove
Shit pommes, det vore ju alla tider! Ringer dig om det.

hanna sa...

Brukar gå att putta igång annars ju?