tisdag, april 10, 2007

Runt ögonen


- Det är ju där det syns först, säger den manlige försäljaren i förtrolig ton till mig.
Jag befinner mig på en av stadens större varuhus, på en sån där sminkavdelning som jag sällan besöker längre än för att rycka åt mig det jag ska ha. Den senaste tiden har dock detta ändrats, då jag till min förvåning upptäckt att jag av någon anledning kvalat in i en helt ny kategori av människor. Den kategori som sminkföräljare pratar med.
Det startade med att jag plötsligt började få prover när jag handlade. Prover på dofter, krämer m.m. Har aldrig hänt tidigare i hela mitt liv! Sen fortsatte det med att försäljarna kommer fram och frågar om jag vill ha hjälp och helt utan att ha blivit ombedda småpratar om nya produkter på hyllorna.

Jag måste plötsligt ha börjat se
1. Rikare ut 2. Piffigare ut eller 3. Äldre ut

Jag gissar på tvåan! Ha ha ha :-)

Fast som sagt, senast pratade den manlige (av manskön, ej speciellt manlig i annan betydelse, he he) försäljaren länge och ingående med mig om en ny fantastisk kräm som precis kommit ut på marknaden. Det var en ögonkräm, en produkt som jag inte direkt använder och därför lyssnade jag bara med ett halvt öra. När jag tillslut betalade, utan att köpa krämen, sprang han till en annan kassa och hämtade ett prov åt mig - på den omtalade krämen! För det är ju som sagt där, runt ögonen, det börjar synas först - åldern!

Obs! Bilden är lånad från Isabelle Norman.

7 kommentarer:

Linda sa...

Eftersom jag inte vet hur du såg ut innan Lydia kom till världen, så röstar jag också på piffigare;-)

Kan ju i och för sig också ha något att göra med att du kanske har lite mer tid att spendera på avdelningarna nu än tidigare??:-)

Heliotropen sa...

Jag tror att du ser rikare ut. Eller kanske mer osäker?

När ska du förresten börja skämmas?

Yogamamma sa...

Haha, du skriver bra och kul och igenkännande. Hittade hit via Kaffeflickan och lär komma tillbaka, många gånger. Ja, jag har varit här tidigare också, men då tror jag inte att jag gett mig tillkänna

Kajsa sa...

Linda; Piffigare, ja tack! ;-)

Heliotropen; Rik och osäker, låter som en helt ny spännande person! Kanske är det så.

Skämmas ja..jag skäms för att jag inte kommit ut ur den garderoben ännu. Ska ta tag i snarast, kanske redan ikväll!

Babyornot; Kul! Välkommen då.

Anonym sa...

Piffigare, stiligare. mognare och med mer stålar på fickan (haha, tror dom ja).

Anonym sa...

Snälla. Jag vill att du är med i Önskelistan. Jag lovar att muta med bild på spisen.

Kajsa sa...

Kaffeflickan; Oj, känner mig hedrad :-) Självklart ska jag vara med, men det lät lite komplicerat så jag måste kolla på det när skruttan somnat. Och ja, nu är verkligen bild efterlängtad. Jag är i spissökartagen. Fast jag hittade en jättefin idag som vi inte har råd med!