söndag, januari 07, 2007

Rapport fran Marocko

Hej,

skriver fran ett litet internetcafé i Adadir, Marocko. Alla tangenter sitter "fel" sa det ar helsvart att skriva. Svarast ar att Q sitter dar A sitter pa svenska tangentbord. Lydia sitter i vagnen brevid, full av mat, efter en stilla strosning langs strandpromenaden.

Vi gillar skarpt att det ar sa manga marockanska familjer med barn, unga par och tjejer som ar ute och sitter pa restaurang, strosar, traffas overallt. Alltsa helt vanlig lokalbefolkning, inte bara turister och de som jobbar med och mot turister overallt. Kanns som ett harligt samhalle att leva i.

Semestern da? Tja, det ar for kallt for att bada i havet, men jag ar anda lite av en badkruka, sa mig gor det inte sa mycket. Vi lyssnar pa harlig arabisk musik, provar alla marockanska matratter vi kan hitta och tittar pa folk och pa det fantastiska havet!

Lydia har fatt doppa fotterna i Atlanten, men vi ska nog doppa henne lite i den uppvarmda poolen ocksa innan vi aker. Sa hon far bada litegrann. De sags att det ar ovanligt kallt just nu. Ovanligt kallt har och ovanligt varmt i Sverige. Vilken konstig vinter!

Tva saker so, jag onskar att jag var battre pa; loneforhandla och pruta!

Nu ska vi tillbaka till hotellet och byta bajsbloja. So long!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt med lite värme och avbrott! Marocko är väl ett bra ställe att fixa världens träningsläger i prutning? Börja med saker som du egentligen inte är så angelägen om (det är lättare att visa att man menar allvar med buden då).

B, som haft framgångsrik prutskola med kompis på Hongkongs nattmarknader

Anonym sa...

Vad spännande. Visste inte att ni skulle ut på resa.