onsdag, januari 24, 2007

Ful vår

Igår drog jag till Gallerian tillsammans med min mor och min dotter. Tanken var att jag skulle få lite tid för mig själv i butikerna medan de hängde med varandra. Utmärkt plan! Jag lyckades kolla igenom de flesta av klädaffärerna. Nu är det ju rea överallt och det ska jag säga med en gång; jag är ingen reamänniska. Blir mest irriterad när sakerna hänger huller om buller och dessutom är slut i många storlekar. Därför tittade jag inte uteslutande på realiserade varor utan snarare mer på "nyheter", eller "vårnyheter" som det till och med stod på något ställe.

Men satan vad fula nyheter det hänger i butikera! Inte för att jag är någon stilikon, men detta är rent gräsligt. Jag tror aldrig jag sett ett fulare mode. Håller detta i sig så går vi en mycket hemsk vår till mötes! (Eller som tur är, för en gångs skull, följer ju inte alla modets nycker.) Kalla färger, kallt grönt, kallt blått, kallt orange (om det nu är möjligt..).

En expedit inne på Oasis visade bilder för en kund och sa: "Ja, vi har precis fått in de här nya bilderna på vårmodet. Det är mycket svalt blått och silver, som du ser." Svalt blått och silver, fy bubblan! Till och med det märkliga pastellmodet framstår som färgglatt och varmt i jämförelse. För att inte tala om de nya mönstren! Så mycket fula mönster har jag aldrig sett i hela mitt liv! Till och med på barnkläder. Är det någon som mitt i reahysterin slängt ett getöga på det som Polarn och Pyret kallar för "nyheter"?? Huga, säger jag bara.

"Skär det sig så vill vi ha det" verkar inköparna ha sagt i år. Och jag som verkligen behöver köpa nya kläder..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med! Usch, jag vill ha jordfärger, svart och kanske lite rött också. Men så är man helt uuute också :-)

Kajsa sa...

Ha, ha, ja kanske är det bara vi nyblivna mammor som har någon konstig längtan tillbaka till moder jord, typ... Fast nu kanske alla "våra" färger blir billiga på second hand affärerna!