söndag, augusti 01, 2010

Lusen är lös(s)

Tro det eller ej, men vi har fått huvudlöss! Hela familjen. Till och med Jonas fast han knappt har något hår. Mitt i sommaren. Ingen av oss har någonsin haft det förut, så vi är lite chockade. Dessutom har vi troligen fått det på någon av våra respektive skolor/förskolor, innan semestern, vilket betyder att någon eller några i familjen haft det i flera veckor. Huga. Nu sitter jag här med huvudet fullt av behandling. Ungarna får sova ännu en natt med sina små raringar eftersom vi inte hann köpa medel innan läggning.

Men ni som vet - hur mycket brukar man ha? För vi kammade och kammade med luskam men det ramlade bara ut typ två löss från mitt huvud och ett från Jonas. Från Lydia ramlade inga alls, men hon har haft sånt kli i huvudet så jag utgår från att hon också har det. Den enda som kan vara utan är Sally, men hon åker på en dos hon också i morgon bitti när vi ändå håller på..

(tillägg: fast i ärlighetens namn fattar varken jag eller Jonas hur i hela fridens namn vi ska få en trotsande Sally att ha lusmedel i huvudet när vi för tillfället knappt kan få på henne en tröja ibland)

3 kommentarer:

Tove Kungsholmen sa...

Precis som vår story! Sommaren 2003 rök vi på det, upptäckte det i slutet av juli och då hade nog Kalle fått med sig det från läger i juni, urk...

Har ni haft så länge så borde det vara en del. Kanske mest ägg dock?

Men hörrni, nu får ni börja duscha regelbundet, ok!?
;)

Kajsa sa...

Tove: Nämen vi hittar ju inga ägg alls! Det är en annan grej som är så konstig. Vi fattar inte alls vad "knetter" är fast alla säger att de ska vara lättare att se och större än själva lusen..

Skönt att höra att fler än oss kan gå med det ett tag utan att fatta att man har det. :o

Tove Kungsholmen sa...

Va? Större än lusen? Näää, de är små och vitgula, nästan genomskinliga. De sitter fast på hårstråna.

Jag pallade inte luskammen, den bara trasslade in sig i mitt långa hår och dessutom så har jag för mig att de flesta ägg ändå satt kvar. Jo, så var det! Äggen sitter kvar tills de växer bort men de syns knappt. Jag blev smått manisk på att pilla bort dem för hand. När jag sen gjorde slingor så försvann allihop och jag kom på mig själv att sjukt nog sakna äggletandet. Galet!

Skön diskussion det här!