torsdag, augusti 12, 2010

Inte helt glad att börja

Lydia har ingen lust att börja förskolan på måndag. Hon har pratat om det flera gånger och igår blev hon helt förtvivlad, grät och sa att hon hatar förskolan. Det tror jag nu inte hon gör. Då hade vi nog märkt av det tidigare. Men jag undrar lite över vad reaktionen betyder. Varför känner hon så starkt för detta och vad är det som ligger bakom? Vill hon vara mer med oss, vara hemma? Är det nåt på förskolan som inte är helt okej och som hon känner att hon faktiskt inte vill tillbaka till?

5 kommentarer:

Malinka sa...

Hon kanske inte minns riktigt?

Fyraåringen här hade en sån period för ungefär ett år sedan när han inte ville gå till fsk. Det gick över efter ett halvår ungefär.

Rabiatfeminism sa...

Om det skulle vara något så borde det ju visa sig när hon är tillbaka, som du säger, att ni märker det. Själv tycker jag att hennes känsloyttring påminner om hur jag själv känner, även om jag inte gråter, att det hade varit gött med två veckors ytterligare semester. Jag har heller ingen lust att gå till jobbet på måndag och då har jag ändå ett väldigt kul jobb.

AnnaSv sa...

En fullkomligt normal reaktion, skulle jag säga! hon signalerar att hon vill vara där hon tycker det är viktigast att vara, hos sin familj. Perecis som det ska vara, alltså.

Mina tre barn har alla protesterat efter semestrarna i den åldern. Först i skolåldern har det börjat kännas lite småspännande och kul. ;)

Toves sa...

Usch vad jobbigt, förstår att det ger en del huvudbry. Ofta kan det ju vara så med barn att de vill stanna precis på den plats eller i den aktivitet de är. Kanske kan det vara något sådant?

Hoppas hon kan verbalisera vad det är så småningom. Det kan ju också bli så att det går utmärkt när det väl är dags. Hoppas!

Kajsa sa...

Malinka: Åh, jag hoppas det inte håller i sig så länge..

Rabiatfeminism: Kanske är det så. Jag har heller ingen lust att börja jobba igen, ju.

Annasv: Jasså, har de? Förra året har jag inget minne av detta, fast då bytte vi ju förskola så då var det så mycket kring det så vi kanske inte såg en liknande reaktion.

Tove: Jo, det är nog så att hon bara inte vill förändring helt enkelt. Vi hoppas det går över när förskolan kommer igång.