fredag, april 25, 2008

Ur skogens källa

Idag har jag knallat omkring i en skog utanför Eskilstuna hela dagen och försökt lära mig känna igen några av våra vanligaste mossor och lavar. Helmärklig men fantastiskt härlig dag på jobbet, helt enkelt. Till min förvåning inser jag att många av mossorna heter helt andra saker än jag trodde och är helt förbannat omöjliga att skilja åt dessutom. Björnmossa ser inte alls ut som jag trodde, men den är ändå relativt enkel att identifiera. Sen kommer det små guldkorn när jag förstår hur enkelt det är att skilja på gulvit renlav, grå renlav och fönsterlav (som också är en renlav). Men mest av allt är det bara en sån jäkla glädje att få gå i skogen med folk som verkligen vet vad de snackar om och som har ett så oändligt förråd av kunskap som de kan ösa över de av oss som står som frågetecken inför det mesta. Fler såna här dagar till mig, tack.

6 kommentarer:

RANA sa...

Ååååå, det fattar jag så himla väl. Underbart och good for you! Kram! Rana

Charlotta Åberg sa...

kom ut till mig på munsö en dag så ska jag ge dig en lektion i läkeväxter om du vill! och vilda blommor överhuvudtaget. kan faktist sånt!:)

Anonym sa...

Låter som en underbar dag!

Kram,
AnnaSv

Yogamamma sa...

åh tänk om jag kunde skriva ett sånt varmt och härligt inlägg om mitt jobb. Men tanken är ju att jag ska göra det, snart, när jag jobbar med det jag verkligen vill och inte det här ytliga telekomtjafset som jag håller på med nu.
Nu säger jag kram och hej, drar iväg till Seattle i tio dagar. På återseende!

Kajsa sa...

rana: Javisst, verkligt välgörande faktiskt.

forestfriend: Du vet att jag skulle om jag kunde.. men jag kommer så småningom, jag lovar!

annasv: Ja, det var det verkligen.

yogamamman: Hoppas du får det bättre på jobbet snart, när du får göra din härliga grej som du utbildar dig till och verkar brinna för. Ha det så härligt i Seattle!

Anonym sa...

Åhh vad mysigt! Vill också lära mig sånt...och vad alla fåglar heter.

Kram kram och krya på er!