söndag, april 13, 2008

En fråga om koppar


Sex ungar på Lydias dagis har fått vattkoppor i helgen (meddelat via vårt föräldraforum på nätet). Nu är frågan, ska man hoppas (eller se till) att hon får det så har man det gjort eller..

7 kommentarer:

Heliotropen sa...

Svårt att svara på, men om du bestämmer dig för att smitta henne med vilje kan jag rekommendera att hon badar ihop med någon prickig. Vi har väntat i snart sex år nu på att lilla A skulle få det, men trots en hel del exponering har det inte lyckats. Badandet ska däremot vara idiotsäkert, har jag hört från välunderrättade källor.

Anonym sa...

ju yngre de är, desto enklare är det ju (sägs det) så jag skulle nog se till att hon blev smittad. Fast det går ju aldrig när man vill. =)

Kram,
AnnaSv

Botilda sa...

Hu, jag skulle inte kunna smitta mitt barn med flit. Trots logiska argument för att göra det så grejade jag det aldrig när vi blev bjuda på flera vattkoppskalas i vintras. Fast i påskas fick hon det i alla fall. Och det var lindrigt och lätt - och smittade uppenberligen inte Helis yngsta ett dugg...

Anonym sa...

Botilda: Nä, nu hoppas vi på dagisbästisen, men än så länge inga prickar. Inte utan att man längtar efter ett rejält poolparty!

/Heli

Kajsa sa...

Heli: Okej, bad alltså som gäller. Tyvärr känner vi inte de större barnen som fått det så väl att vi ringer upp och åker dit och badar.

annasv: Nä, det gör ju inte det. Ännu inga prickar..

Botilda: Jo, det skulle nog jag kunna. Fast det verkar ju svårare än man tror. Har aldrig blivit bjuden på några vattkoppspartyn! Är det till för att smitta, eller? Låter ju smått absurd i vilket fall som helst.

Heli igen: Nästa gång får ni bada ungarna och meddela om det funkade.

Yogamamma sa...

Shit, vattkoppspartyn låter vansinnigt. Jag skulle inte utsätta Signe för det i onödan. Visst, det är skönt att ha det gjort när barnen är små, men ändå. Nej ,det där med partyn låter verkligen smått absurt, men det kanske handlar om något helt annat?!

Botilda sa...

Nejnej, det är just som det låter. Barnen är ju ofta rätt pigga och vill gärna leka med sina kompisar - som alltså kommer över med förhoppningen från föräldrarna att de ska bli smittade. Har inte hört någon som det funkat för dock...