tisdag, oktober 10, 2006

Bolagsblunder

Igår var jag på Systembolaget för första gången tillsammans med Lydia i vagnen. Själv tycker jag inte att jag ser så värst ung ut, men de har ju haft den där kampanjen att man ska visa leg om man är, eller ser ut att vara, under 26 år. Själv är jag ju 33, men eftersom att jag blivit frågad på leg så många gånger så har jag haft för vana att bara slänga fram det i samband med betalningen. Tycker alltid, än i dag, att det är lite pinsamt att bli tillfrågad. Bättre då att förekomma liksom, har varit min strategi.

Sagt och gjort slängde jag som vanligt fram leget till kvinnan bakom kassan, varpå hon säger
-Öh.. harru inte kod, eller vadå?
-Jo.. jomen asså, börjar jag lite tveksamt, varpå hon plötsligt hajar galoppen och slänger ur sig
-Aha! Nä, asså liiiite äldre än så seru faktiskt ut!
Varpå jag känner mig superdum och skyndsamt fumlar ner leget någonstans i väskan och snabbt trycker in koden istället.

Efteråt på gatan blev jag arg. Men förlåt så jäkla mycket för att man försöker vara tillmötesgående! Hon hade väl inte behövt få mig att känna mig dum för det. Ungefär som att "ah, ja tycker att ja ser så himla ung ut så här langar jag fram mitt leg, haja?" För bara fyra år sedan, när jag fortfarande rökte, blev jag tillfrågad av en kille i 20-årsålderna i en tobaksaffär om jag hade leg när jag skulle köpa cigaretter. Då var jag nog inte så trevlig mot honom heller, för jag började skratta och svarade "Tror du verkligen att jag är 17 år?!". Men jag kunde inte bara göra honom till lags den gången för jag hade faktiskt inte mitt leg med mig.

Men, men, det är väl bara att acceptera att those days are gone. Nu efter graviditet och vaknätter ser jag väl ut som minst min egen ålder, ha, ha, ha! Ett som är säkert är att jag i vilket fall som helst aldrig mer tänker visa leg på Systemet!
-

6 kommentarer:

Eva Malm sa...

Åh ännu en som ser yngre ut än sin ålder.
Ja, jag vet inte om jag ska bli smickrad eller besviken när bolaget kräver leg när jag mer än väl passerat trettio.
Men precis som med dig, så ändrades det med bebis antågande.
Eller också har jag inte varit på systemet på två år. Hm, dags för lite vin kanske?

Kajsa sa...

Ha, ha, ja, det låter som om det är dax för lite vin! :-)

mud sa...

ha ha - jag brukar också typ hålla leget framför mig när jag går in på systemet (har dock de senaste gångerna känt mig så förbannat trött och sunkig att jag vågat låta det ligga kvar i plånboken ;-))

Anonym sa...

Tittade på foton på mannen och mig från 2003, d v s innan båda barnen. F-n, det är ju bara tre år sedan, men vi ser verkligen ut som vrak idag jämfört med då.
Suck.

Helena sa...

Maken till fräckhet! Skulle själv bli väldigt förnärmad om de inte frågade mig! Du ser ju mycket yngre ut än 33!

Kajsa sa...

Helena - jo kanske.. men hon tyckte nog inte jag såg ut som 19 :-)