måndag, april 25, 2011

Köpes 160 cm resårmadrass

Någon som har en 160 cm-säng att sälja typ i morgon? Jo jag vet att vi borde titta på Blocket, vilket vi också gör. Tänkte fiska i så många vatten som möjligt bara. Hämtas inte i Skåne, dock. ;-)

söndag, april 24, 2011

GLAD PÅSK

Åh, jag önskar att jag hade lite bilder på nya lägenheten att lägga upp här. Men har inte fotat något än. Mycket flytt, nytt styrelseuppdrag och en massa massa annat håller mig härifrån för det mesta. Har haft en riktigt trevlig påsk i alla fall. Vill verkligen verkligen önska de som mot all förmodan kommer in på denna sida en riktigt trevligt påsk till er också!

måndag, april 18, 2011

Värme!

Märker att jag har för mycket kläder på mig idag. Men det, mina vänner, är ett sant nöje!



söndag, april 17, 2011

Presentation av kandidater





På årsmöte

Sitter på årsmöte med Fi region Stockholm. Viktiga diskussioner och viktiga val. Spännande nytt år ligger framför oss. Blir alltid så glad och inspirerad när jag träffar så här många bra, engagerade och modiga människor på en gång. Tjoho!

torsdag, april 14, 2011

Vi lever

Hejåhå. Jag är för trött för att blogga egentligen, bara så ni vet. Men vi lever. Barnen är glada om än lite snoriga. Alldeles för många flyttlådor är ouppackade, vilket sänker sig som en trött blöt filt över oss vissa kvällar. Eller så skiter man i det och låter det det ta sin tid. Helst vill jag som vanligt bara vara ledig och pyssla med mitt. Hemmet, barnen, politiken. Då skulle det vara roligare. :)

söndag, april 10, 2011

Gladbad

På våra tre dagar här i nya lägenheten har barnen velat bada varje dag. Nya badkaret är en fullkomlig succé. Detta ska jämföras med förut när vi hade svårt att överhuvudtaget få in barnen i duschen och hela proceduren oftast var en enda lång svettig blöt kamp med gråt och tandagnisslan. Vi hade ett utfällbart badkar på förra stället som barnen gillade att bada i, men oftast inte förrän de väl var i. Och det var så himla meckigt med röjning efteråt att vi inte orkade dra igång bad mer än högst en gång i veckan. Alltså; underskatta aldrig värdet av ett riktigt badkar!



torsdag, april 07, 2011

I morgon smäller det!

Elavtalet har jag numera förträngt. Verkar bäst så. Så mkt saker överallt att det inte längre går att se vad som behöver göras. Vi har tappat greppet. Lilla barnet fattar inte vad som är på gång och vaknar på nätterna. Allt vi vill är att få sova ordentligt och tillräckligt med sömn, men det lär dröja ett tag. I morgon går ändå flytten och det känns baske mig skönt! Tror inte vi orkar vänta längre. På andra sidan ett nytt arbete - men ändå roligare!



måndag, april 04, 2011

Saker som gör mig fullkomligt tokig, förbannad, ledsen och arg

Värst med att flytta är nästan att flytta alla jävla abonnemang. Att lyckas få tag på rätt personer, få hem alla förbannade lösenord för att "göra allt själv" på Mina sidor, för att slippa betala flera hundra kronor för att någon ska trycka på några knappar. Självklart funkar det inte att göra någonting själv ändå, utan blir bara felmeddelande på felmeddelande. Men tänker kundservice ta detta i beaktande? Nej, att slippa avgift går inte. Inte om de ska trycka på knapparna.

Sen borde vi naturligtvis ha anmält flytt för femton månader sedan för att något företag överhuvudtaget ska hinna trycka på de där knapparna i tid. Vad tänkte vi när vi bestämde oss för att anmäla flytt så sent?! Nej, har vi tur så kanske får telefon och bredband någon gång i sommar. Om någon kan tänka sig att trycka på någon knapp. Dessutom måste vi ange mätarinställning och mätarnummer och anläggningsid minst för att kunna få någon el. Från mätare som så klart sitter i en lägenhet som vi ännu inte har tillgång till. Och detta borde vi ha skickat in igår, minst. Om vi, som sagt, tänker oss att vi ska ha någon el när vi väl kommer dit.

Bäst är ändå de företag som tar ut flera hundra kronor i flyttavgift utan att ha varken bra service, snabb tjänst eller något alternativ där man kan göra något själv för att få lägre pris. Jag förbannar mig själv för att jag inte kommer ihåg det här från flytt till flytt, för jag brukar säga upp minst ett abonnemang i ren ilska och protest per flytt. Och då bör jag verkligen vara ute i god tid så jag inte förlorar på att betala tre månaders uppsägning parallellt med nytt abonnemang.

söndag, april 03, 2011

Mera flyttsnack och pack

Nu har min pappa varit här och vi har försökt att packa så mycket som möjligt av köket. Jo jag vet att alla säger att man tar köket sist, men vi kommer inte orka det någon vardagskväll efter middag och läggning och vi flyttar faktiskt på fredag. Nu är det i alla fall gjort och vi får leva med en kastrull och fyra tallrikar veckan ut. Ska nog bli riktigt skönt - inte så mycket att diska. Sen om vi i övrigt ligger i god tid med packningen kan jag inte riktigt avgöra. Känns som om det bara blir mer och mer ju mer vi packar. Och var ska vi ställa alla lådor? Redan nu kryssar vi oss fram för att alls kunna leva här.

Gammalt nytt

Saker jag tänker på just nu är vilket sorts duschmunstycke som finns i den nya lägenheten. Och vilka sorts vattenkranar. Hur ser spolknapparna på toaletten ut? Jag vet inte, jag har inte kolla de gånger vi varit där. Men jag tänker på sånt just nu.

"Otroligt att du oroar dig för spolknappar", säger Jonas. Men oj vad han missförstår! Jag oroar mig inte alls, jag snarare roar mig. Jag tycker det ska bli roligt att upptäcka nya spolknappar, duschmunstycke, dörrhandtag, lådknoppar, inredning i fasta garderober m.m. Jag gillar det. Jag gillar känslan av att flytta in efter någon annan och göra det till mitt. Jag gillar att sakerna har en historia före mig och jag gillar att anpassa mig till dem. Jag gillar att möta en ny vattenkran för första gången och veta att den snart kommer kännas lika van i min hand som min kaffekopp eller min tandborste.

lördag, april 02, 2011

Flyttlådor!