torsdag, juli 02, 2009

Minisemester på malmen

Nästan som semester kändes det idag. Nästan som om vi inte var hemma. Ut genom dörren med hela familjen redan på morgonen. Frukostpaket på smultronställets bakgård där Lydia kunde springa omkring medan jag drack kaffe, Jonas fick läsa sin älskade DN (vi har gått över till helgprenumeration) och Sally sov. Sen en lång vandring genom de heta gatorna till Tengdahlsparken med dess plaskdamm. Där hade ingen av oss varit förrut, men ändå stötte vi på bekanta. Vad enkelt det kan vara. Att bara gå lite nya gator, dra till en ny del av stadsdelen. Inte känna sig fullt så hemma. Genast börjar man gå lite långsammare, kolla på husens fasader. Barnen badade ett bra tag. Sen åt vi en sen lunch nästan helt ensamma på en (för oss) nyupptäckt Thaikiosk, lekte lite i ovan park och sen gick vi hem igen. In genom dörren först vid halv femtiden. Heldag "på stan" helt enkelt.

6 kommentarer:

LadyFi sa...

Det låter helt underbart!

Tove Kungsholmen sa...

Härligt! Iom att jag kommenterat hur lik dig Lydia är måste jag nu meddela att Sally är enormt lik Jonas. Det var väl knappast nån nyhet för er men ändå.

Kajsa sa...

LadyFi: Det var det.

Tove: Jasså? Vad spännande. Jo faktiskt för Sally är så väldigt lik mig som bebis. Men det är ju knappast någon nyhet att folk som är ihop faktiskt är lika varandra någonstans. Jonas kanske mer lik mig som bebis...

hanna sa...

Det är ju våra hood ni har semestrat i! Nästa gång vill vi vara med!

Kajsa sa...

Hanna
Trodde du jobbar. Annars får ni gärna guida oss runt på "orten" nästa gång. ;D

Fröken Blund sa...

åh...låter som en underbar dag...härligt med vår fina stad, alltid nån ny del att upptäcka o vandra i...
längtar tills vi är redo att gå på upptäcksfärd igen.