fredag, augusti 22, 2008

Shoppingdepression

Nej usch. I går var jag på Ikea och det var verkligen ingen upplyftande utflykt. Hade längtat dit - den eviga tron att bara jag kommer till Ikea och får handla en massa nya saker så kommer mitt hem bli välorganiserat och hemtrevligt. Dessutom är jag där så sällan, så jag lever i illusionen att där finns en massa saker som bara väntar på att bli mina, utan att ha någon egentlig kunskap om i fall så är fallet. Nu, nu hade jag lyckats fixa till en hel dag på det stora varuhuset - utan barn! Jippi!

Men vad jag än sökte så fanns det inte, denna min dag på plats. Jag hade fått stränga order hemifrån att inte komma tillbaka utan minst tre buntar billiga trägalgar (jag är inte helt säker, men jag misstänker att min sambo äter dem på nätterna när jag sover. Någon annan förklaring till varför de alltid är slut och varför han är så fixerad vid att få nya finns inte). Men, de var slut. En enda bunt fanns kvar på hela varuhuset och den lyckades jag sno åt mig. Sen letade jag betsfärg till Lydias möbler. Äntligen skulle här sättas lite färg i barnrummet! Rött och glatt hade jag tänkt mig. Alla färger fanns utom den röda - den var slut. Men, vi hade i alla fall spanat in ett skitsnyggt soffbord som vi äntligen kommit överens om att köpa. Nu skulle det ske. Nä, just det. Inte det inte. Den snälla flickan i informationen kunde inte svara på om det skulle komma om 2 eller 3 veckor. Och de som fanns uppmonterade fick man inte köpa om varan förväntades åter i lager inom 3 veckor.

Jaja, men istället fick jag väl leta lite annat gott och smått som jag behöver till vår not so extreme home makeover. Som en vikvägg t ex. Hade varuhuset möjligtvis några vikväggar? Jodå, en riktigt fin. Men - den var tyvärr slut. Och skulle nog inte komma in de närmaste fyra veckorna. Och sen var det de där gardinringarna.. nä, vi struntar i det. What´s the point liksom??

När jag gick där ensam i de långa korridorerna började jag känna mig riktigt låg. Deppig av att vara bland alla saker, alla människor. Trött på att allting var så stort, så tungt, så långt bort, så krångligt. Eller, hemska tanke, var det helt enkelt så att jag blev deppig av att inte få spendera en massa pengar? Iom att jag var själv kunde/orkade jag inte slå till på det där praktiska tvättstället, undersängenförvaringen på rea eller fler hyllor till Lydia. Så var det helt enkelt motsatsen till shoppingeufori jag kände? Jobbigt var det i alla fall. Nästa gång handlar jag på nätet.

9 kommentarer:

Mija sa...

Hahaha det var jag Kajsa! Förlåt! Det var jag som snodde de andra galgarna. Vad där förra helgen och köpte...förlåt...jag skulle ju bara fixa våran sjuka klädkammare som mått så dåligt de senaste åren. Den har liksom spytt kläder varje gång man har öppnat.

Om det är till någon tröst, så mår klädkammaren mycket mycket bättre nu när den fått tugga i sig ett gäng härliga trägalgar.

Förlåt Kajsa!

Jag kan bjucka på något som plåster på shoppingsåren. ;)

Tove Kungsholmen sa...

Vi har försökt köpa en säng till Lovisa tre ggr, alltid slut. Ska beställa den på nätet.

Blir faktiskt rätt lack. De är så stora och borde kunna ha bättre rull på logistiken än vad de har. Puckon.

Bättre lycka nästa gång, eller kanske snarare vid besök i annan möbelaffär. ;)

Karriärmamman sa...

Mohahahaha, jag kan inte riktigt släppa bilden av din sambo och galjfesten nattetid ;).

Men jag förstår din frustration. IKEA är toppen när det man vill ha finns i den färg man gillar, måtten stämmer och alla delar finns i paketet när man väl kommit hem. Vilket det sällan gör...

Min förra chef sammanfattade det hela väldigt bra en gång då han varit och returnerat ännu en grej:

I HATE IKEA!!

Och ja, nätet rules. Så är det bara!

Anonym sa...

Nej gud va tragiskt det låter! o.O

Själv brukar jag nästan alltid hitta det jag ska ha... fast det kan ju bero på att jag inte vet vad det är förrän jag hittat det...

Men kör över nätet, det gör jag oftast när jag ska ha en speciell bok. Om den inte finns inne så har man iaf inte behövt slösa tid på att sitta och åka långt ^^

Kajsa sa...

mija:
Men hur många galgar köpte du egentligen för att tömma hela varuhuset?? :o ;)

tove, karriärmamman och snöfrid:
Yes, nätet rules! Men Ikeas hemsida är faktiskt ganska dålig tycker jag.. fast jag har beställd bordet där nu istället.

Botilda sa...

Jag blev nästan lycklig när jag hittade den där funktionen på Ikeas hemsida där man kan se om det man tänkt köpa finns inne på det ställe man tänkt åka till. Det har sparat många vändor ditut. (Fast galgar - kan de ta slut, borde inte det vara evighetsprodukter ungefär som kronljusen och servettpaketen?). Stackars dig!

Kajsa sa...

Jag blir ofta lite lätt deprimerad när jag är ute och handlar numera. I alla fall på stora, stökiga ställen som IKEA. Allt folk - inklusive mig själv - som irrar runt i jakt på något som är slutsålt, och i stället kommer hem med ännu ett paket med värmeljus. Fast jag är rätt glad att IKEA finns, ändå.

Yogamamma sa...

Fan. Jag hatar Ikea när de håller på så. De får INTE göra det den här veckan när jag har planer på att åka dit. Då blir jag galen. Och går bärsärkargång.

Anonym sa...

Men Kajsa, jag känner lite riktigt igen dig. KÄnner du dig väldigt nere och deprimerad? Har det hänt någonting? Kramar till dig. Ta lite tid för dig själv.