fredag, december 22, 2006

LilljulaftonIgår hade vi lilljulafton hemma hos pappa och Dulce Maria tillsammans Åsa och Tove och Tony som var hemma en sväng från London. Det konstiga var att det kändes precis som julafton. Pappa och Maria bjöd på hur mycket god mat som helst; sik, flera sorters lax, fyra sorters sill, räkor, krabba, rom m.m. så jag som gillar fisk och skaldjur (men inte äter däggdjur) fick frossa i underbart goda grejor. Härligt! Jodå, de andra hade lite skinka och prinskorv och sånt onödigt också...


Lydia var störtförkyld men hade ändå lite svårt att lämna sällskapet och gå och lägga sig. Det är ju så roligt med folk! Hon ville inte äta på hela eftermiddagen, men sitta med vid bordet var roligt. Här med pappa Jonas och Tony.


Efter maten blev det som julklappsutdelning. Tove tog som vanligt på sig tomteluvan och fick agera julklappsutdelare.


Jag älskar när det är mycket klappar!! Fast att det bara var klappar från en begränsad del av familjen på plats tog utdelningen hur lång tid som helst. Det är så härligt, för då hinner man äta mycket godis och kakor och dricka kaffe och likör och riktigt gotta in sig i julstämningen! Pappa öppnar en klapp och Lydia, som fått komma i pyjamasen, softar i knät på mostrarna Åsa och Tove.


Efter alla mysiga timmar blev det avfärd hemåt. Trötta kurar Tove och Tony på tunnelbanan.


Tre till tunnelbanesnyggingar; Åsa, en nyvaken Lydia och min favoritkille Jonas!

Inga kommentarer: