torsdag, september 01, 2011

Första veckan

En bra bit in i första studieveckan kan jag konstatera att jag är sjukt sugen på att läsa precis alla de delkurser som första terminen innehåller. Under första dagens genomgång av terminen satt jag bara och tänkte för mig själv: Jisses vad spännande! Tänk att jag ska få ägna mig åt att läsa allt det här! Känns som en väldigt bra utgångspunkt. Sen är det en hel del läsning i början, och jag som inte har läst såna mängder akademisk text på ett tag hoppas ändå att det ska bli hanterbart.

Just idag har jag faktiskt min första hela läsdag. Har lämnat barnen på dagis och ska nu plöja igenom så mycket text jag bara pallar. Det finns troligtvis utrymme dagligen för läsning, men det är inte så många dagar som inte har någonting schemalagt ute på universitetet, så det blir till att disciplinera sig!

I det stora hela är jag dock än så länge sjukt nöjd med mitt val. Jag är så glad över att bara vara tillbaka i akademin (älskart!) och att få älta politiska teorier (första kursen är just Politisk teori) på heltid måste ju vara varje människas våta dröm. ;-) Nåja, min i alla fall.

5 kommentarer:

k sa...

Underbart att det känns så! Ibland kan jag sörja lite över att jag läste de där kurserna som jag nu tänker "oj, så spännande!" om när jag mest var lästrött och bara ville bli klar. Dålig timing.

Kajsa sa...

k: En hamnar ju ofta där förr eller senare om en läser under en längre tid. Kan kanske inte alltid hjälpas. Som att jobba, ibland är det inte kul även om en har ett bra jobb.

Jenny sa...

Härligt! Och så starkt av dej tycker jag att börja plugga igen.
Visst är det härligt att kliva in i den akademiska "kuvösen". Tycker jag med. Läser du program?
hej

Kajsa sa...

Jenny: Ja, faktiskt. Pol kand-programmet. Vi får se om jag pallar hela, eller har råd.. Men det är planen. :)

Kajsa sa...

Gud så underbart, NJUT av att befinna dig på rätt plats i livet!